Министарство одбране Републике Србије
 
29.11.2019.

Стално запослење за 243 припадника војног здравства




Одлуком министра одбране Александра Вулина о непосредном пријему у стални радни однос, војно здравство добило је појачање за 243 лица, којима су данас, на свечаности одржаној у Војномедицинској академији уручена решења о пријему у службу на неодређено време.

- Врховни командант Војске Србије Александар Вучић наредио је обнову војног здравства, не само куповину опреме, већ на првом месту улагање у људе који раде у војном здравству. Никада у модерној историји Србије, у модерној историји нашег војног здравства није био обезбеђен тако масован пријем људи у стални радни однос. За нас је велика ствар што је ове године више од 400 људи засновало стални радни однос у различитим деловима војног здравства. Захваљујући томе, наши пацијенти ће бити боље збринути – рекао је министар Вулин и поручио да због тога сви запослени у војном здравству, такође, имају право да буду збринути, да се о њима води рачуна и да њихова будућност буде извесна.

Истакавши да је војно здравство систем у који се верује, министар Вулин је нагласио и да пацијенти који долазе у војноздравствене установе, без обзира да ли су војна лица или цивили, могу бити сигурни да ће добити најбољу могућу негу, да ће бити прегледани најбољом могућом опремом и да ће најбољи људи водити рачуна о њима.

Пријем запослених у стални радни однос је према речима министра Вулина начин да се запосленима покаже захвалност за стрпљење и упорнос коју су показали у раду, чекајући да буду примљени, али и доказ да ствари у Србији иду на боље.

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић истиче да је ово историјска година за војно здравство.

- Ове године обележавамо 180 година војног здравства и посебно смо поносни јер је ово за нас историјска година у којој је више од 400 лица примљено у војно здравство, што медицинара, што немедицинског особља. На тај начин нам је омогућено да и Војна болница Ниш, Војна болница Нови Сад, Центар војномедицинских установа у Београду и Војномедицинска академија кадровски буду ојачане – рекао је генерал Јовичић.

Он је додао да је кадровско појачање крајњи резултат унапређења војног здравства које се такође огледа и у набавци опреме и инфраструктурној обнови делова Војне болнице Ниш и дела Војномедицинске академије.

Према речима начелника Војномедицинске академије пуковника др Мирослава Вукосављевића пријем запослених на неодређено време је у ствари показатељ бриге Министарстава одбране,  Војске Србије и Војномедицинске академије о свим пацијентима који долазе на лечење, како у Војномедицинску академију, тако и у друге установе војног здравства.

- Данас је у Војномедицинску академију примљено на неодређено време 234 лица углавном медицинског, а делом и помоћног особља неопходног за збрињавање свих наших пацијената – истакао је пуковник Вукосављевић.

У име свих којима су данас уручена решење о запослењу на неодређено време обратила се Жељка Василић. Она је истакла да је срећна због пријема у стални радни однос јер, како каже „имати сигуран посао у данашње време је велика ствар и од посебног је значаја кад је у питању финансијска стабилност породица.“

Бити у редовима Војномедицинске академије Марко Бркић доживљава као изузетну част, али и обавезу. Након што је завршио специјализацију из максилофацијалне хирургије на Војномедицинској акдемији пријем у стални радни однос у тој установи оцењује као први корак ка свом даљем усавршавању и циљевима у будућности.

Александра Гвозденовић је пре пријема у стални радни однос три године радила на одређено време на Институту за радиологију Војномедицинске академије. Она истиче да је данашњи дан за њу посебан и да је много срећна што ће наставити да буде део те војноздравствене установе.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.11.2019
mp4 (85,54 MB)
Изјава министра Вулина
29.11.2019
mp4 (80,13 MB)
Изјава бригадног генерала др Угљеше Јовичића
29.11.2019
mp4 (43,92 MB)
Изјава пуковника др Мирослава Вукосављевића
29.11.2019
mp4 (47,56 MB)
Обраћање Жељке Василић
29.11.2019
mp4 (41,69 MB)
Изјава Марка Бркића
29.11.2019
mp4 (22,7 MB)
Изјава Александре Гвозденовић
29.11.2019
mp4 (121,11 MB)
Свечаност