Министарство одбране Републике Србије
 
27.11.2019

Министар Вулин: Војска Србије се неће повлачити и смањивати
Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и заменика команданта Копнене војске бригадног генерала Владете Балтића, обишао је данас лозничку касарну „Клупци“ и најавио повратак војске у ту касарну и формирање 111. пешадијског батаљона Прве бригаде копнене војске.

- У складу са наређењима врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Војска Србије се враћа тамо где јој је место. Ми испуњавамо наше стратегијске и тактичке задатке и понашамо се у складу са новом стратегијом националне одбране. Управо зато Војска Србије се враћа у касарну „Клупци“ - рекао је министар Вулин.
 
У касарни „Клупци“ биће запослено више стотина људи, истакао је министар одбране и нагласио да је то добра вест и за локалну самоуправу и за Војску Србије.
 
- 111. пешадијски батаљон који ће овде бити распоређен, биће батаљон који ће гарантовати сигурност и безбедност свим грађанима Лознице, али не само Лознице. Где год је војска ту је и мир, безбедност, поштовање закона, сигурност, ту су вредни, пожртвовани људи који су гарант да ће сваки проблем који може да наступи на овом простору бити решаван заједно са Војском Србије. Војска Србије је ту да остане. Војска Србије се више неће смањивати. Војска Србије се неће повлачити. Војска Србије је ту да заштити наш свакодневни начин живота и свако улагање у Војску Србије је улагање у живот и квалитет живота сваког од нас - поручио је министар Вулин.
 
Према речима команданта Прве бригаде копнене војске бригадног генерала Зорана Насковића, припреме за формирање 111. пешадијског батаљона су интензивне.
 
-  У протеклој години реновирали смо постојеће објекте, а следеће године следи изградња нових објеката за смештај људства и свих осталих капацитета који су потребни за један пешадијски батаљон - рекао је генерал Насковић, додавши да ће формирање пешадијског батаљона бити прилика за запослење великог броја младића и девојака не само из Лознице већ и из шире околине тог града.
Током обиласка касарне министар Вулин се састао са градоначелником Лознице Видојем Петровићем, који је том приликом у име житеља Лознице изразио  велику захвалност на напорима које чине председник Србије, Влада Србије и Министарство одбране у погледу поновног оживљавања касарне „Клупци“.
 
Петровић је истакао да је лознички крај увек био привржен својој војсци и да се то кроз историју безброј пута показало.
 
- Ово је једна нова шанса да млади људи који су служили војску и који испуњавају услове, могу да рачунају да овде нађу посао као професионални војници. У току припремних активности на поновном оспособљавању простора и објеката имали смо дивну сарадњу са официрима Војске Србије и то ће свакако бити и у будућности - нагласио је градоначелник Петровић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.11.2019
mp4 (78,77 MB)
Изјава министра Вулина
27.11.2019
mp4 (36,24 MB)
Изјава бригадног генерала Насковића
27.11.2019
mp4 (77,01 MB)
Изјава градоначелника Петровића
27.11.2019
mp4 (66,34 MB)
Обилазак