Министарство одбране Републике Србије
 
22.11.2019.

Министарство одбране и Војска Србије на овогодишњем Сајму спорта




Министарство одбране и Војска Србије и ове године учествују на Међународном сајму спорта, који је отворен данас у Хали 1 Београдског сајма.

Осми Сајам спорта под слоганом „Сајам спорта спаја све(т)“ отворио је министар омладине и спорта Вања Удовичић. Он је све присутне подсетио на значај ове манифестације, али и спорта у животу појединца, друштва и државе, а потом је посетио и штанд Министарства одбране и Војске Србије.

Данашњи сајамски дан обележио је и атрактиван приказ борилачких вештина припадника Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ и Специјалне бригаде.

Штанд Министарства одбране и Војске Србије привукао је пажњу великог броја посетилаца који су могли да сазнају више о успесима војних спортиста на такмичењима у земљи и иностранству  и да се информишу о томе колико су значајни физичка обука и спорт у Војсци Србије.

Према речима потпуковника Драгана Тодорова из Универзитета одбране, на овогодишњем Сајму Министарство одбране и Војска Србије представиће војне спортове, а део програма посвећен је промоцији спортских секција у Војној академији у оквиру које ће се представити кадети у спортским секцијама одбојке, кошарке и футсала.

Другог дана манифестације на штанду Министарства одбране и Војске Србије биће одржано предавање „Промоција спорта у Војсци Србије” о значају спорта у војсци.

Осми Међународни сајам спорта траје до недеље 24. новембра, а за све заинтересоване посетиоце улаз је слободан.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.11.2019
mp4 (95,94 MB)
Министарство одбране и Војска Србије на Сајму спорта