Министарство одбране Републике Србије
 
21.11.2019.

Председник Вучић: Напади на нашу наменску индустрију су учестали и организовани




Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић изјавио је вечерас на конференцији за медије да су напади на наменску индустрију Србије учестали, жестоки, оркестрирани и организовани.

- Напади на наменску индустрију су учестали, жестоки, оркестрирани и организовани и долазе увек из једне земље која у том смислу представља обавештајну канализацију, како то називају стручни кругови, и увек је против српске наменске и због тога што постоји конкуренција у фабрикама баш у тој земљи и због тога што се обавља посао за обавештајне изворе неких других, већих западних земаља - рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је скренуо пажњу да грађани готово да нису ни приметили да су домаће обавештајне и контраобавештајне агенције успеле да ухвате Србина са 30.000 евра у рукама, који је износио техничку и технолошку документацију за израду муниције 12,7 mm из фабрике „Први партизан“ у Ужицу, додајући да је муниција 12,7 mm најтраженија и да особа српске националности која је за изношење документације примала новац и албанске националности која је давала новац, су ухапшене и приведене правди.

У току су жестоки напади на фабрике „Крушик“ из Ваљева и „Милан Благојевић” из Лучана, нагласио је председник Вучић и рекао да је читава централна и западна Србија, што се тиче наменске индустрије, под страховитим притиском и да хоће да нам је униште.

Председник Вучић је поручио да позиција војне неутралности значи да из сопствених извора морамо да имамо  обезбеђена средства - мунуцију, оружје и опрему.

- Не можете да опстанете као војно неутрална и снажна земља уколико немате снажну наменску индустрију. И зато је тако жесток напад на српску наменску индустрију, зато желе да је по сваку цену униште и разоре сви који не желе добро Србији – поручио је председник Србије и констатовао да ће надлежни и по том питању морати да предузимају одређене мере и много офанзивније да говоре истину грађанима Србије, како би све могли да сагладају.

Председник Вучић је рекао да и након доласка хеликоптера Ми-17, оружја и резервних делова за те хеликоптере, очекује даље снажење и јачање српске војске и захвалио Русији на подршци у опремању Војске Србије.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.11.2019
mp4 (269,49 MB)
Обраћање председника