Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2019.

Честитка председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића поводом Дана Копнене војске




Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар - Дан вида.

Настављајући традицију дугу више од једног века, као припадници најбројнијег вида Војске Србије, потврђујете традиционалне вредности нашег народа, исписујући странице наше националне историје светлим словима. Тако и данас Војска Србије у савременим и новонасталим околностима наставља своју дужност служења Србији.

Јединице Копнене војске реализују постављене задатке и постижу запажене резултате у обуци и оспособљавању припадника свога вида и других субјеката одбране и безбедности наше земље. Показали сте добру вољу и испољили спремност да искористите могућности у модернизацији и осавремењавању јединица Копнене војске.

Стални економски напредак наше земље отвориће нам нове могућности да наставимо са модернизацијом наше војске. Наш заједнички циљ је да Војска Србије буде најбоље обучена, опремљена и високопрофесионална.

Обучена, опремљена и високопрофесионална војска представља окосницу система одбране Републике Србије, не чинећи претњу било коме.

Сигуран сам да ћете и у наредном периоду савесно и професионално извршавати постављене задатке као и да ћете остваривати запажене резултате на свим пољима.
Уз жељу да у томе успете, на понос и част Отаџбине, честитам вам празник!