Министарство одбране Републике Србије
 
08.11.2019.

Честитке министра одбране поводом војних празника



 
Честитка поводом Дана грађевинске службе

Свим припадницима грађевинске службе упућујем срдачне  честитке поводом 8.новембра – Дана службе.

Прослављате Дан службе када се у свету обележава Међународни дан урбанизма који је Република Србија званично прихватила као Дан урбанизма. Посебан значај ваша служба има у организацији простора унутар војних база, кроз дефинисање основних елемената инфраструктуре одбране. Ваша улога у војном грађевинарству види се у дефинисању и усклађивању узајамних потреба система одбране.

У протеклој години сте захваљујући стручности и оспособљености припадника ваше службе успешно извршавали задатке из своје функције и адекватно одржавали и водили евиденцију непокретне имовине у власништву Републике Србије, а коју користи Министарство одбране и Војска Србије.

Уверен да ћете наставити да на високом нивоу реализујете постављене задатке из логистичке функције, честитам вам празник.
 
Честитка поводом Дана финансијске службе

Припадницима финансијске службе упућујем срдачне честитке поводом 8.новембра – Дана службе.

Прослављајући дан када је финансијска служба први пут у организацији војске правно конституисана као посебна служба, већ више од седам деценија успешним реализовањем бројних задатака у области финансијског обезбеђења наше војске, потврђујете значај ваше службе за одржање и добро функционисање система одбране.

Уверен да ћете и убудуће доприносити како развоју ваше службе, тако и система одбране у целини, честитам вам празник.