Министарство одбране Републике Србије
 
12.10.2019

Председник Вучић: Војска Србије увек је била одраз снаге Србије- Војска Србије увек је била одраз снаге Србије. Колико је Србија снажнија и јача, толико ће бити снажнија и њена војска - рекао је председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, који је данас у пратњи министра одбране Александра Вулина, начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и команданта Копнене Војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, у касарни „Топлички устанак“ у Куршумлији, обишао припаднике 37. и 38. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске.
Председник Вучић је припадницима Војске Србије захвалио што штите, чувају и бране отаџбину и рекао да се добро осећа у улози врховног команданта када види спремне, обучене војнике који Србију воле више од свега.

- Дошао сам због две ствари. Једна је та да вам кажем да ћемо наставити снажније опремање, улагање у оружје, али истовремено уз раст плата, уз неупоредиво лакшу могућност за вас да решите своја стамбена питања, уз неупоредиво бољи ваш животни стандард. Већ од новембра, дакле у децембру, имаћете прву плату увећану за девет процената, а верујем да ћемо и у годинама које долазе сваке године моћи то да вам обезбедимо, да знате да вам је војнички посао сигуран посао, да ваша породица на то може да се ослони - најавио је председник Вучић. 
Врховни командант је рекао да присуство војске много значи житељима Куршумлијског краја, како у безбедносном, тако и економском смислу.

- Желимо додатно да појачамо овај део Топлице, овај део Србије и зато ћемо у Куршумлији имати још око 400 војника. То ће бити додатна снага и додатни економски подстрек за наш народ и за наше људе који треба да живе у Куршумлији. Ово ће нам бити један од најснажнијих центара у читавој земљи - поручио је председник Србије.

Председник Вучић је истакао да зна колико припадници Војске Србије воле војску и колико су посвећени њеном напретку, као и напретку Србије.

-  Хвала вам за то што знам да, сви знате уколико затреба, морате да размишљате о томе да ваши животи у једном тренутку ништа не морају да значе, за то сте школовани, за то сте плаћени и бескрајно вам хвала за безграничну љубав према српској отаџбини, а ја ћу дати све од себе и ми ћемо дати све од себе да вас никада у такву ситуацију не доведемо - рекао је врховни командант Војске Србије. 
У касарни је приређен и приказ обуке механизоване чете и чете за подршку по теми "Припрема механизоване чете и чете за подршку за марш и извршење марша", након којег је председник Вучић обишао склониште у кругу касарне које је погођено за време НАТО агресије и положио венац на споменик припадницима 354. пешадијске бригаде који су тада страдали.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.10.2019
mp4 (426,8 MB)
Обраћање председника Вучића
12.10.2019
mp4 (233,45 MB)
Обилазак