Министарство одбране Републике Србије
 
09.10.2019.

Министар Вулин: Српско јединство најбољи одговор на безбедносне изазове




- Најбољи одговор на све безбедносне изазове јесте српско јединство. Срби морају да буду јединствени, морају да мисле и размишљају једном главом, из једног центра и о једном добру, рекао је данас министар одбране Александар Вулин одговарајући на новинарско питање који је најбољи начин да се регионално одговори на безбедносне изазове.
 
Он је истакао да не може један део Срба, где год да живе, да пати, да страда, да буде злостављан, да му се ускраћују основна права, а да остатак за себе говори да је у реду и да је добро.
 
- Није. Научили смо да како се односите према Србима са којима живите у својим државама, тако се односите и према Србији. Како мислите и како радите Србима са којима живите ван граница Србије, то бисте радили и то мислите Републици Србији. То Србија зна и зато ниједна важна и велика политичка одлука коју доноси председник Вучић није донета а да сви Срби, без обзира где живе, нису били консултовани и да се са њима није дуго и пажљиво разговарало и да се водило рачуна каква ће одређена одлука имати ефекат на Србе, ма где они живе. Ми смо једно и треба да мислимо о најважнијим националним питањима на исти начин. Наравно да сви Срби, без обзира где живе, морају да буду у политичком, културном и сваком другом јединству са својом матицом, са својим Београдом. Никако другачије. Будемо ли мислили да свако од нас може појединачно да се избори за своје интересе – не може и нестаће као што су увек нестајали Срби који су се окретали од свог Београда, нагласио је министар одбране.
 
 

 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.10.2019
mp4 (172,4 MB)
Изјава министра Вулина