Министарство одбране Републике Србије
 
09.10.2019.

Министар Вулин: Сада видите шта би било да Срби нису послушали Вучића




"Срећа што су Срби послушали Александра Вучића и били јединствени. Из изјава Аљбина Куртија сада видите шта би се десило да Срби нису послушали Александра Вучића –да буду јединствени. Замислите да постоји само један приватни Србин у парламенту Приштине, тај би био оправдање за све и био би министар у влади. Да има само један приватни Србин за којег Срби нису гласали, него су шиптарским гласовима успели, према Комшићевом моделу, да га уведу у парламент, тај би данас био оправдање за све и читава међународна заједница би рекла да је он израз легитимне воље и „морате поштовати његова права, морате поштовати право Самоопредељења да бира ко су му партнери на српској страни“. Срећа па су Срби послушали Александра Вучића, били су јединствени и сада је и та лаж о демократији у Приштини, па чак и поштовање тога што они зову устав, и она је разбијена, изјавио је министар одбране Александар Вулин упитан да прокоментарише изјаву Аљбина Куртија да неће преговарати са Српском листом већ само партијама које признају тзв. Косово.
 
Министар одбране је додао да Аљбин Курти хоће приватне Србе „као што су хтели да приватни Срби уђу у парламент“.
 
- Сад кад већ они нису ушли у парламент они би да их нађу однекуд само да не буду с листе Српска и да не буду Срби који знају да Срби на Косову и Метохији не могу да постоје ако нису у заједници и ако нису у најбољем могућем односу са својим Београдом. Ни са ким другим – са својим Београдом. Наравно да слушају свој Београд и Владу Србије. Наравно да све важне политичке одлуке доносе у сагласности са Владом Србије и остатком српског народа, баш као што председник Вучић све што ради ради размишљајући  како ће та одлука утицати на сав српски народ, без обзира где он живи. Тако се мора посматрати „Српска листа“ као легитимни део српске политичке воље Срба где год они живе. Да су Срби послушали неког другог, а не Александра Вучића, данас бисте имали приватне Србе који би аминовали сваку одлуку против Републике Србије, Београда и против Срба. Срећом нису.
 
Министар Вулин се још једном захвалио Србима и честитао им на храбрости додајући да ће  Аљбин Курти морати пре или касније да прихвати да без Срба нема одлучивања, а самим тим без Београда и Владе Србије. "Без уједињених Срба нико на Балкану ништа не може. Када су Срби јединствени онда Балкан мора да пита шта Србија мисли. И то је важно. Србија мисли о миру, о добру. Кад год је Србија била мирна, стабилна и јака и Балкан је био миран, стабилан и јак. Није било ратова, није било сукоба. Тако је и данас".
 
Истакавши да Србима нико не може да ускрати право да буду јединствени и мисле заједно, јер мисле о добробити свих Срба министар Вулин је рекао да "нико о нама неће мислити добро осим нас самих. Никоме ми нисмо ближи него једни другима. Свако ко мисли да ће му странци помоћи, да ће га сачувати или му учинити живот бољим – неће. Само Срби и нико други. Зато ће сви то морати да прихвате, видећемо колико ће им времена бити потребно за то и колико ће им времена бити потребно да дијалог поново буде могућ, али то једноставно више не зависи од Србије. Та ствар више није у нашим рукама. Ако је међународној заједници стало нека учини све да се таксе укину, да, ако ништа друго, Шиптари поштују сопствени такозвани устав и да када формирају већину морају да воде рачуна о одредбама сопственог устава, а не о њиховој мржњи према Србима. Нека воде рачуна и о томе да ова изјава Аљбина Куртија заправо значи - хоћу земљу, али без Срба, хоћу територију, али да на њој не живе Срби и хоћу Србе који мисле као Шиптари, односно слушају Шиптаре. Да ли због тога што су уцењени или заиста тако мисле, али слушају Шиптаре, а не Србе. То значи изјава Аљбина Куртија. Срећом, може само да прича и ништа друго. Нема Срба у парламенту који мисле као Аљбин Курти, закључио је министар Вулин.

 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.10.2019
mp4 (456,39 MB)
Изјава министра Вулина