Министарство одбране Републике Србије
 
09.10.2019.

Министар Вулин: Забрана „Црвеној звезди“, јер је симбол српства




Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас, одговарајући на новинарско питање да прокоментарише забрану Фудбалском клубу „Црвена Звезда“ да одигра утакмицу у Звечану, да је „Црвена звезда један од симбола српства и зато није добродошла где год су непријатељи српства“.
 
- Када су шиптари улазили у разне међународне спортске организације, онда су по међународним форумима кукали, молили и говорили да то нема везе с политиком, да је то само спорт, да треба оставити прилику њиховој деци,  њиховој омладини да се баве спортом, да се такмиче са другима и да у томе не може бити ништа лоше. То изгледа важи само када су шиптари у питању. Када Срби хоће да играју фудбал, да се такмиче, када Срби хоће да раде све оно што ради било који други фудбалски клуб или било које друго спортско друштво, онда је Србима то забрањено и забрањено им је полицијом и насилно, нагласио је министар Вулин.
 
Он је истакао да је „Црвена звезда“ један од симбола српства и да је то што су шиптари урадили само „још један доказ колико се боје Срба, колико мрзе Србију, самим тим колико мрзе „Црвену звезду као један од симбола српства“.
 
- Неће они нас спречити. Тешко да ће они икада моћи да имају једну „Црвену звезду“ и да ће моћи да кажу за себе да имају и спортски дух какав имају Срби и Србија. Ово је још један доказ о тој лажној легенди о беси, како шиптари имају реч и како је држе безусловно. Дали су реч да ће све бити спортски, да је њихов улазак у УЕФА и ФИФА само због спорта и будућности њихове деце и омладине. Још једна лаж се показала, показали су да су лажови и да немају никакву бесу. „Црвена звезда“ је један од симбола српства, зато и није добродошла где год су непријатељи српства, закључио је министар Вулин.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.10.2019
mp4 (192,41 MB)
Изјава министра Вулина