Министарство одбране Републике Србије
 
09.10.2019.

Честитке поводом рођендана министра одбране




Честитка министра одбране Руске Федерације

Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Кужугетович Шојгу упутио је министру одбране Александру Вулину рођенданску честитку.

Уз срдачне честитке, министар Шојгу је поручио министру Вулину да његов животни пут представља истински пример служења Отаџбини и да га његов рад на дужности министра одбране Републике Србије карактерише као одговорног руководиоца који у отежаним условима међународне ситуације уме ефективно да решава задатке јачања одбрамбених способности земље.

Министар Шојгу пожелео је министру Вулину и много здравља, среће, благостања и успеха у свему што ради.

 
Честитка министра одбране Републике Белорусије

Министар одбране Републике Белорусије генерал-потпуковник Андреј Алексејевич Равков честитао је министру Вулину рођендан у име свих припадника Оружаних снага Републике Белорусије и у своје име.

У честитки министра Равкова наводи се: „Сваки следећи степеник у животу Ви савладавате упорним радом, дубоким професионалним односом према послу, радите са потпуном преданошћу, показујући своје велике пословне и људске квалитете. Ви успешно спроводите све своје планове са себи својственим принципима, одлучношћу и способношћу да одредите оно што је главно. Нама је бесконачно драг Ваш посебан и пажљив однос према Републици Белорусији, њеном народу и оружаним снагама.“

Поводом рођендана, министар Равков пожелео је министру Вулину успешан рад на обезбеђењу одбрамбене способности Републике Србије, добро здравље, дуговечност, неисцрпну енергију, срећу и остварење свих планова и идеја.


Честитка министра одбране Мађарске

Министар одбране Мађарске Тибор Бенко упутио је министру Вулину честитку поводом његовог рођендана.

Како је написао, сарадња између Србије и Мађарске налази се на свом историјском врхунцу, јер сте „Ви и ваша влада учинили огроман напор како би се постигао овај ниво партнерства који је приближио мађарски и српски народ“.

Мађарски министар одбране пожелео је српском колеги успех неопходан за обављање захтевних дужности, добро здравље и да бројне године које предстоје буду испуњене радошћу и задовољством.


Честитка амбасадора Руске Федерације у Србији

Рођенданску честитку министру одбране упутио је и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко.

Он је министру Вулину честитао рођендан уз срдачне жеље здравља, среће и нових успеха у одговорном послу и истакао да високо цени његов лични допринос развоју руско-српске војнотехничке сарадње, који је од суштинског значаја за добробит и безбедност наших народа.