Министарство одбране Републике Србије
 
09.10.2019.

Министар Вулин: Разбијена легенда о беси




- Очекујем да чујем ставове Сједињених Америчких Држава које су за нас веома важне. За нас је такође важно да сви разумеју да је Србија дала све од себе да до дијалога дође, да се дијалог настави да се води у најбољој могућој мери, али и да је за дијалог потребно најмање двоје. Није довољна добра воља Србије, није довољно и није могуће да ви све споразуме стално преиспитујете и да све оно што је једном потписано и договорено сутра буде предмет оспоравања како се промени политичка партија или како се промени позиција одређеног политичког актера, изјавио је министар одбране Александар Вулин, одговарајући на питање новинара шта очекује од посете Приштини специјалног изасланика председника САД Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Ричарда Гренела.
         
Министар Вулин је нагласио да је прича о Бриселском споразуму, ако ништа друго, разбила једну легенду у коју су многи веровали, а то је да шиптари имају Бесу – реч коју када дају од ње не одступају.
         
 - Дали су бесу у Бриселу да ће поштовати Бриселски споразум и формирати Заједницу српских општина, а онда је Тачи изашао и рекао да је све лагао и да неће никада спровести Заједницу српских општина. Исту такву бесу смо чули више пута од свих шиптарских руководилаца и сваки пут се показало да лажу. Ако је ишта корисно из свега овога, онда је корисно то што је једна легенда отишла у прошлост, што је разбијена – да шиптари имају бесу, да имају реч. Не држе реч, лажу кад год и где год могу. Надам се да ће то међународна заједница већ једном схватити и да ће се баш тако понашати, рекао је министар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.10.2019
mp4 (172,99 MB)
Изјава министра Вулина