Министарство одбране Републике Србије
 
04.10.2019.

Запажен успех војних спортиста на првенству Србије у дугом триатлону




Министар одбране Александар Вулин и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић разговарали су данас са припадницима репрезентације Министарства одбране и Војске Србије који су постигли запажен успех на недавно одржаном Државном првенству Србије у триатлону на дугој дистанци на Ади Циганлији.

У веома захтевној и комплексној дисциплини учествовали су припадници Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре" заставник  Игор Вуковић и заставник  Игор Соколовски, који су и чланови војне репрезентације у триатлону. Вуковић је кроз циљ прошао у времену 4:49:59, док је Соколовски стазу завршио за 5:00:10, што је било довољно за 1. и 2. место у категорији „Војска и полиција“. У категорији штафета, припадници Војске освојили су одлично 3, 10. и 11. место у конкуренцији 23 штафете.
 
Министар Вулин и генерал Цветковић честитали су на запаженом успеху војним спортистима, истичући да је значај њихових резултата још већи имајући у виду да су се такмичили раме уз раме са професионалним спортистима.
 
Заставник Вуковић, који је остварио најбољи резултат у категорији „Војска и полиција“, истакао је да је триатлон веома захтеван спорт која обухвата пливање, бициклизам и трчање.
 
- Та три спорта имају своје специфичности када је реч о тренирању, а реч је, такође, о дугим дистанцама за које морамо да се спремимо. На овом првенству остварили смо добре резултате и то је уједно била и провера пред одлазак на светске војне игре које нас очекују у Кини – истакао је заставник Вуковић, додајући да је веома задовољан својим резултатом, као и резултатом својих колега.

Један од учесника на првенству у категорији штафета је капетан Слободан Ивковић, који је члан војне репрезентације у оријентирингу. Он истиче да је то за њега било ново искуство у тој дисциплини, али је изразио задовољство што је био део екипе.
 
- Ово је била веома добра припрема и тренинг за одлазак на светске војне игре у Кини – наглашава капетан Ивковић оцењујући да је време које је постигао у рангу очекиваног.
 
Припадници батаљона „Кобре“ на данашњем сусрету уручили су министру Вулину Статуу освојену на Државном првенству у дугом триатлону, у знак захвалности за подршку триатлон екипи „Кобре“.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.10.2019
mp4 (103,66 MB)
Пријем војних спортиста
04.10.2019
mp4 (127,46 MB)
Изјава заставника Игора Вуковића
04.10.2019
mp4 (52,84 MB)
Изјава капетана Слободана Ивковића