Министарство одбране Републике Србије
 
03.10.2019.

Ревијална утакмица некадашњих репрезентативаца и припадника Министарства одбране и Војске Србије




Некадашњи репрезентативци и професионални кошаркаши Републике Србије одиграли су данас ревијалну утакмицу са припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Спортском центру Војне академије.

Утакмици и данашњем обиласку Спортског центра присуствовали су министар одбране Александар Вулин и начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић.



Пре него што су одмерили снаге на терену међу кошевима, кошаркаши су обишли и Пиштољску стрељану, у којој се припадници Војске Србије припремају за такмичења у стрељаштву, на којима постижу запажене резултате. Већ познати по прецизном шуту, током посете Пиштољској стрељани, наши кошаркаши имали су прилику да провере своју прецизност и у руковању оружјем.

Међу кошаркашима који су данас посетили Војну академију био је и Марко Кешељ који је након утакмице истакао да је провео узбудљив дан на Академији.

- Имали смо прилику да присуствујемо гађању, где су нам стручни људи показали како се рукује ватреним оружјем. Али, после тога смо прешли у спортску дворану, на "наш терен", где смо имали ту част да одиграмо утакмицу пред кадетима Војне академије, где је наш тим већ мало боље погађао. Резултат је био у другом плану, добро смо се забавили, и провели смо један изузетно леп дан – истакао је Кешељ додајући да су се припадници Министарства одбране представили као добри борци и да су показали оно што их је увек красило – да никада не одустају.

Веома лепе утиске са данашњег сусрета понео је и кошаркаш Никола Драговић, који је захвалио на гостопримству припадницима Војне академије.

- Први пут сам био у стрељани, и баш сам био одувшевљен што сам присуствовао гађањима и на симулатору – истакао је Драговић додајући да су се у стрељани припадници Министарства одбране и Војске Србије показали на свом терену, а да су током утакмице показали да су добри и срчани спортисти.

Уз Кешеља и Драговића, на терену су своје умеће данас показали и Ненад Крстић, Иван Паунић, Лука Митровић, Марко Рибић и Немања Протић.

Говорећи о утисцима са данашњег сусрета у име екипе Министарства одбране и Војске Србије, заставник прве класе Ненад Пантош изразио је велико задовољство у своје и у име својих колега што су некадашњи репрезантативци и професионални кошаркаши својим присуством увеличали овај сусрет.

- Прво смо ми у нашој спортској стрељани покушали да дочарамо наше умеће у вештинама спортског стрељаштва, а после тога су репрезантативци и њихове колеге нама дочарале своје вештине током утакмице. Питање победника овог пута није било у првом плану, била је фер и коректна борба - истакао је заставник Пантош додајући да му је драго да је током утакмице владала изузетна атмосфера.

Он је, такође, захвалио нашим кошаркашима што су издвојили време и дали допринос да се данашње спортско дружење и одржи, као и министру Вулину који је иницирао ту активност и препознао значај спорта у Министарству одбране и Војсци Србије.

- Желео бих да се овакви ревијални скупови и у другим спортовима одржавају и у већем броју, и надам се да ћемо имати све више успеха и да ће се на овај начин још више популаризовати спорт у војсци, а цивилним структурама приближити Министарство одбране и Војска Србије – поручио је заставник Пантош.

Играче обе екипе су са трибина бодрили кадети Војне академије, који су након утакмице имали прилику да се фотографишу и друже са својим омиљеним спортистима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.10.2019
mp4 (77,47 MB)
Изјава Марка Кешеља
03.10.2019
mp4 (25,39 MB)
Изјава Николе Драговића
03.10.2019
mp4 (152,74 MB)
Изјава заставника Пантоша
03.10.2019
mp4 (165,39 MB)
Ревијална утакмица и обилазак стрељане