Министарство одбране Републике Србије
 
10.09.2019

Пријем за спортисте Војске Србије
Након успеха и освајања одличја на недавно одржавном Светском купу у стрељаштву у Рио де Жанеиру и 11. ЦИСМ футсал купу у Скопљу, за спортисте Војске Србије данас је министaр одбране Александар Вулин приредио пријем у згради старог Генералштаба.
 
Министар Вулин честитао је спортистима освојене бронзане медаље, похваливши пожртвовање и труд који је сваки појединац показао у жељи да достојно представи своју земљу и Војску Србије на такмичењима. Он је истакао да ће се подршка и улагање Министарства одбране и Војске Србије у спорт у војсци наставити, а војним спортистима омогућити најбољи могући услови за припреме и усавршавање.

Из Рио де Жанеира, са Светског купа у стрељаштву, Јасмина Миловановић донела је бронзану медаљу коју је освојила у дисциплини гађање ваздушним пиштољем. У јакој конкуренцији, међу више од 100 такмичара, Јасмина је успела да освоји не само треће место, већ и квоту за Олимпијске игре у Токију 2020. године, што је уједно прва виза за припаднике Министарства одбране и Војске Србије за наступ на том престижном такмичењу.
 
- Желим да захвалим Министарству одбране и Војној академији на одличним условима које су обезбедили за припреме. Стрељана на 25 метара и ваздушна стрељана стварно су одличне и задовољавају све потребе за тренинг и усавршавање резултата – истакла је Јасмина Миловановић.

Футсал репрезентација Министарства одбране и Војске Србије на 11. ЦИСМ футсал купу у Скопљу освојила је треће место. Капитен репрезентације мајор Миленко Цимбаљевић такође је похвалио услове за тренирање које су спортисти Војске Србије имали на Војној академији и истакао спортски дух и заједништво свих чланова екипе током такмичења.
 
 - У Скопљу је такмичење било добро организовано. Остале репрезентације биле су одличне.  Исто као и ми, сви се предано припремају за тај турнир – рекао је мајор Цимбаљевић.
 
Данашењем пријему за спортисте присуствовали су ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.09.2019
mp4 (79,3 MB)
Пријем
10.09.2019
mp4 (50,68 MB)
Изјава Јасмине Миловановић
10.09.2019
mp4 (61,72 MB)
Изјава мајора Миленка Цимбаљевића