Министарство одбране Републике Србије
 
09.09.2019.

Незаконита решења проблема у “Бристолу” немају подршку Министарства одбране




Народни посланик Миодраг Линта позвао је Министарство одбране да реши стамбено питање лица која су остала у “Бристолу” у данашњем саопштењу Савеза Срба у региону.
 
Посланик Линта подржава захтев лица у “Бристолу” да им се трајно реши стамбено питање, управо супротно од става Министарства одбране које нуди једино законито решење, а то је да лица прихвате привремени стамбени смештај и уселе се у станове које су већ обишли у блоку А, Врачару и Звездари у Београду у складу са правима која остварују.
 
Министарство одбране остаје доследно у ставу да се питање стамбеног решења лица у „Бристолу“ реши у оквиру закона и утврђених процедура, поштујући јединствену ранг-листу стамбених интересената Министарства одбране и Војске Србије на којој је 18.000 лица. У случају доделе трајног стамбеног решења лицима која су остала у “Бристолу”, остали стамбени интересенти имали би право да туже Министарство одбране и добију спор. Због сличних кршења закона у 2008. години, Министарство одбране је у последње две године исплатило шест милијарди динара на име судских пресуда по тужбама за дискриминацију резервиста. Зато се таква кршења закона неће поновити ни у овом нити у било ком другом случају.
 
У међувремену Министарство одбране формирало је дежурни медицински тим који редовно, два пута дневно обилази лица у “Бристолу”. Од 5. септембра, када су лица ступила у штрајк, прегледано је њих деветоро и констатовао је да немају здравствених проблема.
 
Што се тиче Линтиног позива Министарству одбране да им укључи струју и воду, поново истичемо да објекат “Бристол” није више у надлежности Министарарства одбране нити оно одлучује о тим питањима.
 
И овога пута позивамо све оне који предлажу незаконита решења за проблем лица у “Бристолу” да то није начин за превазилажење садашње ситуације. Министарство одбране остаје при ставу да ово питање може решавати само у складу са законом и прописима.
 
Станове које Министарство одбране нуди, а које лица у „Бристолу“ одбијају, можете видети на следећем линку.