Министарство одбране Републике Србије
 
03.09.2019.

Саопштење




Поводом још једне лицемерне и злонамерне изјаве Балше Божовића мотивисане искључиво стицањем јефтиних политичких поена, а на штету лица која су остала у хотелу „Бристол“, Министарство одбране позива и њега и друге политичаре да ради својих интереса не дају лажну наду лицима у „Бристолу“ да могу мимо закона остварити решење свог стамбеног питања.
 
Лица која су остала у "Бристолу" не трпе "малтретирања", како Божовић тврди од Министарства одбране, већ управо од њега и неодговорних политичара који их смишљено лажу и обећавају немогуће. Охрабрени њиховим лажним обећањима они остају у "Бристолу", уместо да се одмах уселе у станове које су већ обишли у А блоку у Београду, које им Министарство одбране нуди у складу са правима која остварују.
 
Наглашавамо да Министарство одбране остаје при ставу да ће поштовати закон и да не може испунити захтеве лица која су остала у „Бристолу“ да им се, мимо закона, додели трајни стамбени смештај.
 
У Министарству одбране и Војсци Србије постоји јединствена ранг листа стамбених интересената за више од 18.000 лица и када би бившим станарима “Бристола” доделили станове против закона и мимо постојеће ранг листе, 18.000 активних припадника и пензионера имало би право да Министарство одбране тужи и добије тужбу. Због сличних кршења закона у 2008. години, Министарство одбране је у последње две године исплатило шест милијарди динара на име судских пресуда по тужбама за дискриминацију резервиста. Зато се таква кршења закона неће поновити.