Министарство одбране Републике Србије
 
20.08.2019.

Министру Вулину уручена Захвалница Удружења неурохирурга Србије




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са председником Удружења неурохирурга Србије професором др Лукасом Расулићем, који му је уручио Захвалницу Удружења неурохирурга Србије за допринос развоју неурохирургије у Републици Србији, пријатељство и подршку, а подводом успешне сарадње у организацији Светског конгреса неурохирурга који је одржан и у Дому Гарде на Топчидеру.

Како је истакао професор др Расулић, повод данашњег сусрета био је да у име Удружења, изрази захвалност Министарству одбране и Влади Републике Србије за сву подршку коју су пружили и коју пружају свим активностима које то Удружење организује у домену развоја српске неурохирургије и усвајању нових сазнања, на корист свих пацијената, цивилних и војних.

- Састанак је био изузетно успешан, а био је и прилика за разговор о идејама и плановима за будућност, као и о активностима Удружења које ће до краја године у Србији бити организоване, међу којима је и 5. годишњи састанак Удружења неурохирурга са међународним учешћем у Крагујевцу – истакао је професор Расулић.

Он је, такође, истакао да је током данашњег састанка предложио да следећи годишњи састанак удружења неурохирурга са међународним учешћем буде посвећен војној неурохирургији, а та иницијатива, како је додао, наишла је на подршку у Министарству одбране.

Састанку су присуствовали и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.08.2019
mp4 (76,56 MB)
Састанак
20.08.2019
mp4 (187,33 MB)
Изјава професора др Расулића