Министарство одбране Републике Србије
 
17.08.2019.

Министар Вулин: Спорт у војсци је скуп вредности које војника чине бољим и другачијим




Министар одбране Александар Вулин, који на позив руског колеге генерала армије Сергеја Шојгуа, борави у посети Руској Федерацији, посетио је спортско друштво ЦСКА. Са пуковником Артјомом Валерјевичем Громовим, начелником ЦСКА,  обишао је спортске дворане за припреме и такмичења једног од најтрофејнијих руских спортских клубова.

 
Министар Вулин је изјавио да је ЦСКА у Србији веома познат и да многи за тај клуб навијају.
 
"У Србији кад кажете ЦСКА мислите на спорт, мислите на фудбал, мислите на кошарку, хокеј, али изнад свега мислите на војску Русије. Мени је било велико и искрено задовољство да имам прилику да видим места где су се толики легендарни шампиони обучавали и припремали. Види се да се много улаже и то је заиста добро, војска мора и треба да улаже у спорт. Није спорт у војсци само физичка припрема. Спорт у војсци је скуп вредности које једну војску чине вредном и важном. Спорт су оне вредности које војника чине бољим и другачијим. Тимски дух, спремност да се жртвујете за колектив, да се борите до краја, да никада не признате предају - то су вредности које се у војсци гаје и због којих војска постоји. А спорт је само начин да се до тих вредности дође. "
 
Министар Вулин и пуковник Громов сложили су се да треба унапредити већ традиционалну сарадњу војних спортиста Србије и Русије. 
 


Пуковник Громов се министру Вулину захвалио на срдачном пријему руских такмичара на атлетском кадетском такмичењу које је пролетос одржано у Београду и позвао тим српских кадета на Треће кадетске светске игре које ће следеће године бити одржане у Санкт Петербургу. Позив је упутио и ученицима Војне гимназије и средњих стручних војних школа за такмичење које ће се одржати у Москви. 
 
Министар Вулин предложио је да футсал тимови генерала Војске Србије као и ветерана Војске Србије буду домаћини својим колегамa из Оружаних снага Руске Федерације.
 
ЦСКА је једно од најтрофејнијих спортских друштава у Русији. У самом друштву се негује и развија 56 различитих спортова. Друштво располаже са 170 спортских објеката широм Русије у којима тренирају војна и цивилна лица, а нарочито су поносни на дечије спортске школе. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.08.2019
mp4 (82,8 MB)
Изјава министра Вулина
17.08.2019
mp4 (248,26 MB)
Посета спортског друштва ЦСКА