Министарство одбране Републике Србије
 
12.06.2019.

Вулин и Додик у Бањалуци са борцима са Кошара




Министар одбране Александар Вулин и председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик састали су се у Бањалуци са борцима са Кошара, са нашим јунацима који су бранили Србију а који у Бањалуци бораве поводом премијере филма "Ратне приче са Кошара".

"Кад браните Србију браните и Републику Српску. Кад нападнете један део српског народа напали сте све Србе без обзира на то где они живе. Битка на Кошарама је била и одбрана Републике Српске баш као што је и Коридор био одбрана Републике Србије", рекао је министар Вулин.

На састанку министра Вулина и Милорада Додика договорено је да Министарство одбране и Влада Српске заједно сниме документарно-играни филм о бици на Коридору.

"Снимаћемо филм о том херојском подухвату, о том великом пробоју који је сачувао Републику Српску и Србе у њој. Председник Вучић је дао јасан налог да водимо рачуна о томе да се заједничка прошлост никад не заборави и да она зла која су чињена српском народу не смеју бити поновљена и заборављена као ни херојство српског народа", рекао је министар Вулин.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.06.2019
mp4 (82,24 MB)
Изјава министра Вулина
12.06.2019
mp4 (103,55 MB)
Састанак са борцима са Кошара