Министарство одбране Републике Србије
 
11.06.2019.

Састанак министра одбране са полазницима ВСБО




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са полазницима осме класе Високих студија безбедности и одбране у Малој ратној сали Старог Генералштаба у Београду.

Министар Вулин и полазници разговарали су о завршетку школовања осме класе, резултатима рада, оствареним резултатима током школовања и реализованим студијским посетама институцијама одбране и безбедности земље.

Осму класу Високих студија безбедности и одбране завршава девет полазника, пет из државних институција и владиних организација Републике Србије, три припадника Војске Србије и један припадник Оружаних снага Босне и Херцеговине.

Данашњем састанку присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доцент др. Горан Радовановић, начелник Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић, начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац и начелник Високих студија безбедности и одбране пуковник др Горан Жупац.

Високе студије безбедности и одбране организацијска су целина у Школи националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника. Циљ усавршавања, које траје 21 недељу, је образовање и припрема полазника за преузимање високих дужности у систему националне безбедности.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.06.2019
mp4 (71,12 MB)
Састанак