Министарство одбране Републике Србије
 
22.04.2019.

Министар Вулин: Држава поново брине о људима који брину о њој




- Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић покренуо је иницијативу да се сви припадници безбедносних структура у нашој земљи стамбено збрину на овај начин. Ово је најбољи могући пут којим дуго нисмо ишли, пут који показује да смо организована држава која цени своје припаднике безбедности и која води рачуна не само о њима и њиховим животним и радним условима, већ и о њиховим породицама – изјавио је данас министар одбране Александар Вулин који је положио камен темељац за изградњу станова за припаднике служби безбедности у Крагујевцу.

Министар одбране је истакао да човек који је сигуран, стабилан, задовољан и чија је породица збринута, даће све од себе и чуваће своју земљу.

- Сви наши припадници структура безбедности чувају и бране нашу земљу и када им држава нешто не да, али ово је начин да покажемо колико их ценимо, поштујемо и волимо. Крагујевац ће бити богатији за 800 станова и 800 породица ће бити збринуто овде. Поновио бих да није реч о било каквим социјалним становима, јер су то станови грађени по највишим стандардима струке и професије, а држава и локална самоуправа су ту да обезбеде да цене буду прихватљиве и да буду далеко ниже од тржиших – нагласио је министар Вулин додајући да је веома поносан на све припаднике служби безбедности, на њихов ентузијазам и рад.

Према његовим речима, ови станови су прилика да се покаже да поново као држава стварамо систем и да се поново брине о људима од момента када постану припадници система одбране, преко школовања и запослења, лечења, али и како живе они и њихове породице.

- Веома сам захвалан врховном команданту Александру Вучићу што је покренуо ову иницијативу, што је инсистирао да буде спроведена и што на тај начин показује да се враћају она времена када је држава бринула о људима који брину о њој – поручио је министар Вулин додајући да ће станови бити готови током 2020. године и да ће цена квадрата бити 430 евра без ПДВ-а, а имајући у виду да ће за већину породица то бити први стан, моћи ће да изврше повраћај ПДВ-а.

Камен темељац за изградњу станова у крагујевачком насељу Денино брдо, уз министра одбране положили су и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Говорећи о значају овог пројекта за Крагујевац, градоначелник Николић је истакао да, иако је реч о урбанистичком изазову, градска управа ће обезбедити неопходну инфраструктуру за то потпуно ново стамбено насеље које ће оживети и допринети развоју тог дела града.

Директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан нагласио је да се станови за припаднике снага безбедности већ граде у Нишу и Врању, а данас започиње и градња у Крагујевцу и Краљеву, а у плану је да се ускоро распишу тендери за Сремску Митровицу и Нови Сад. Он је истакао да је у плану осам хиљада станова на више од 600 хиљада квадрата за припаднике снага безбедности широм Србије.

Поручник Милан Чкоњовић из 250. ракетне бригаде за ПВД на служби је у гарнизону Крагујевац и један је од заинтересованих припадника Војске Србије за станове на локацији Денино брдо у Крагујевцу.

- Већ седам година сам подстанар, живим са породицом, супругом и дететом. Заинтересован сам за овај стан и веома се радујем изградњи, јер сматрам да је овај пројекат изузетно важан за све нас у Министарству одбране и Војсци Србије, зато што на једноставнији и бржи начин, и под веома повољнијим условима, можемо доћи до стана – нагласио је поручник Чкоњовић.

Припадник МУП-а Миљана Исаиловић запослена је у Полицијској управи Крагујевац већ 17 година, такође је међу заинтересованима за станове који ће бити изграђени на овој локацији, наглашавајући да ће и многим њеним колегама, који раде тај озбиљан и одговоран посао, то бити прилика да трајно реше стамбено питање.  

Данашњем полагању камена темељца у Крагујевцу присуствовали су и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић и командант 250. ракетне бригаде за ПВД пуковник Тиосав Јанковић.  

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.04.2019
mp4 (144,72 MB)
Изјава министра Вулина
22.04.2019
mp4 (74,89 MB)
Изјава директора Грађевинске дирекције Србије Небојше Шурлана
22.04.2019
mp4 (82,81 MB)
Изјава градоначелника Крагујевца Радомира Николића
22.04.2019
mp4 (34,46 MB)
Изјава поручника Чкоњовића
22.04.2019
mp4 (57,2 MB)
Изјава припадника полиције Миљане Исаиловић
22.04.2019
mp4 (166,18 MB)
Полагање камена темељца за изградњу станова