Министарство одбране Републике Србије
 
23.01.2019.

Одржан панел „Индустрија 4.0 – нова индустријализација Србије“




Панел  „Индустрија 4.0 – нова индустријализација Србије“ одржан је данас у Компанији „Слобода“ у Чачку.

Скупу, који су организовали Министарство одбране, Машински факултет Универзитета у Београду, Компанија „Слобода“ и Привредна комора Србије, присуствовали су начелник Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, генерални директор „Слободе“ Зоран Стефановић, декан Машинског факултета проф. др Радивоје Митровић, међународни експерти, представници научне заједнице и водећих компанија у индустријском сектору.



Према речима генерала Вуруне у последњих неколико година значајан новац издвојен је за Министарство одбране, пре свега за део који се тиче развоја наоружања и војне опреме и за одбрамбену индустрију Србије.

– С обзиром на то да су предузећа одбрамбене индустрије из НАТО агресије 1999. године изашла разорена, можемо рећи да су капацитети ревитализовани, што је добро не само за војску, него и за Србију у целини – рекао је генерал Вуруна и додао да „Индустрија 4.0“ са својим адитивним технологијама, роботизацијом и нано технологијом, представља нешто ново и то је пионирски подухват за Србију.

„Индустрија 4.0“ је нови модел аутоматизације који је постао познат широм света и подразумева нову генерацију дигитализованих  фабрика.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.01.2019
mp4 (123,43 MB)
Обраћање генерал-мајора проф. др Младена Вуруне
23.01.2019
mp4 (171,58 MB)
Обраћање генералног директора „Слободе“ Зорана Стефановића
23.01.2019
mp4 (368,89 MB)
Панел