Министарство одбране Републике Србије
 
01.12.2018.

Министар Вулин: Висока обученост и посвећеност припадника 63. падобранског батаљона




Припадници нишког 63. падобранског батаљона, у оквиру редовних планираних активности, извели су кондициони марш у дужини од 20 километара у урбаним условима у рејону града Ниша, у коме је учествовао и министар одбране Александар Вулин.



Марш је био прилика да се у изазовним временским условима провери ниво оспособљености припадника 63. падобранског батаљона, а уз поштовање свих кондиционих норми у Војсци Србије. Марш је реализован у прописаном времену које износи пет километара на час током комплетне стазе.

Министар Вулин је, након доласка у нишку касарну "Аеродром", која је била завршна тачка марша, и разговора са припадницима батаљона, истакао да је 63. падобрански батаљон достојан настављач традиције славне 63. падобранске бригаде.

- Данас сам имао прилику да се лично уверим у висок ниво њихове физичке припремљености, изузетан ниво обучености и оно што је најважније и оно што одликује нашу Војску – изузетно висок морал, решеност да се земља чува и да се спроводе сви задаци – истакао је министар одбране.



Према његовим речима, и у наредном периоду посебна пажња ће се усмеравати на обуку, нарочито специјалних јединица, на повишење нивоа физичке припремљености читаве наше војске, као и на даље унапређење њиховог материјалног положаја.

Министар Вулин је, након марша, у нишкој касарни "Аеродром" обишао и спомен собу 63. падобранске бригаде, као и спомен-обележје посвећено настрадалим припадницима у кругу те касарне.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.12.2018
mp4 (125,32 MB)
Изјава министра Вулина
01.12.2018
mp4 (323,51 MB)
Марш припадника 63. падобранског батаљона