Министарство одбране Републике Србије
 
19.09.2018.

Министар Вулин: Весељи може у Ниш, али право пред истражног судију




- Ако је Кадрију Весељију толико стало да дође до Ниша ја ћу му омогућити да, кад год буде пожелео, пређе административну линију и да га стражарно спроведемо до истражног судије и упознамо с притворским капацитетима у Нишу, што он као ратни злочинац свакако заслужује, поручио је данас министар одбране Александар Вулин на изјаву Кадрија Весељија да Ниш историјски припада тзв. „Косову“ и да ће га освојити.

- Пре него што пошаље било чије дете да изгуби главу, нека се прво суочи са правдом и злочинима које је починио и то је једини начин како ће он видети Ниш - са лисицама, у полицијском возилу, пред истражним судијом и одговарајућим затворским капацитетима. Терористи ОВК-а нису дошли ни до Ниша, ни много даље, ни у време када је иза њих стајала сва сила НАТО пакта. Наравно да то не могу ни сада да ураде, а посебно не сада када читав свет разуме и види да се Александар Вучић и наша држава залажу и боре за мир, а не да неко други гине и да се народи овде сукобљавају и гледају како им генерације нестају у ратним сукобима, поручио је министар одбране.

Како је истакао, важно би било да Европска унија већ једном проговори и каже „да ли тај човек, који непрекидно позива на рат и сукобе, говори и у њихово име“.

-  На Косову и Метохији владају странци и имају политичку моћ. Па било би онда време да нам објасне да ли је то с њиховом вољом или није. Ако јесте, не би било лоше да онда својим бирачима у земљама Европске уније објасне да подржавају човека који би сутра њихову децу да шаље у неки нови рат па нека они објасне својим бирачима, пореским обвезницима и грађанима да подржавају, или у најмању руку толеришу човека који би да запали нови пожар на Балкану, а тај пожар без њихове деце неће моћи да прође. Ако им је стало до мира и стабилности, до њихове деце, нека већ једном обуздају овог ратног хушкача, нека омогуће да правда стигне до њега и то ће бити сасвим довољно, рекао је министар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.09.2018
mp4 (175,93 MB)
Изјава министра Вулина