Министарство одбране Републике Србије
 
21.05.2018.

Војска Србије је чувар породичних вредности




Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са потпоручником Стефаном Марковићем, који је у униформи Војске Србије јуче склопио брак са супругом Мајом, припадницом МУП-а, на колективном венчању у Београду, на коме је овај пар предводио колону младенаца.
 
Млади брачни пар, министар Вулин је, том приликом, наградио седмодневним боравком у у објекту Војне установе „Тара“, где након венчања, могу провести медени месец.
 
Честитајући младом брачном пару, министар Вулин је истакао да је веома поносан на те младе људе који на такав начин репрезентују колико су они поносни на своју Војску и на своју државу.
 
- Нема лепше слике него кад видите младог човека, уз то и официра, једног од наших најбољих младих људи, који тако поносно носи своју униформу и тако поносно носи ознаке Војске Србије. Ово је наш начин да кажемо колико ценимо овакав потез, колико смо поносни на младе људе и можемо да будемо веома срећни што овакве супружнике и људе имамо у саставу наших структура безбедности, јер је младожења припадник Војске, а млада из Министарства унутрашњих послова – нагласио је министар Вулин.
 
Према његовим речима, Војска Србије је чувар традиционалних вредности, чувар и узданица породице у Србији, Војска Србије се радује сваком повећању породице и учиниће све да имамо што више оваквих брачних парова и овакве радости.
 
- Војска Србије је поносна на ове људе и наставиће да брине о њима – поручио је министар Вулин.
 
Младожења у свечаној плавој униформи Војске Србије био је један од најзапаженијих тога дана, па је управо Марковићима припала посебна част да предводе колону младенаца.
 
- Одлучио сам да се венчам у униформи зато што сам хтео да будем другачији од осталих, али и зато што сам поносан и задовољан јер носим ову униформу – истиче потпоручник Марковић.
 
Говорећи о утисцима са јучерашњег венчања, потпоручник Марковић је истакао да је радо прихватио идеју своје будуће супруге да брак склопе на баш тој манифестацији, а тај дан, како су се обоје сложили, остаће им у најлепшем сећању.
 
- Боравак на Тари којим смо награђени значи нам много у овом тренутку, јер смо свакако и планирали да отпутујемо негде за медени месец. Захвалио бих министру одбране на том поклону – нагласио је потпоручник Марковић.
 
Потпоручник Марковић, родом из Неготина, био је најбољи кадет међу колегама са смера РВиПВО, за шта је на промоцији официра прошлог септембра награђен пиштољем са посветом. Потпоручник Марковић запослен је на аеродрому „Батајница“, на дужности командира првог вода у артиљеријско-ракетној батерији за ракетна дејства малог домета у Центру за обуку РВиПВО.
 
Његова супруга Маја, такође из Неготина, полицијски је службеник, а проширење породице очекују крајем лета, када ће породица Марковић бити богатија за још једног члана.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.05.2018
mp4 (108,17 MB)
Изјава министра Вулина
21.05.2018
mp4 (77,85 MB)
Изјава потпоручника Марковића
21.05.2018
mp4 (79,19 MB)
Покривалица