Министарство одбране Републике Србије
 
28.02.2018.

Анализа логистичке подршке Војске Србије за 2017. годину



У касарни „Топчидер“ данас је одржана анализа логистичке подршке Војске Србије за 2017. годину којој је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са сарадницима.

Отварајући скуп представника логистике из Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, начелник Управе за логистику бригадни генерал Жељко Нинковић је истакао изузетан значај логистичке подршке и њен утицај на изградњу оперативних и функционалних способности Војске Србије.



Учесници годишње анализе истакли су да су логистичке јединице протекле године обезбедиле непрекидност логистичке подршке јединицама и установама Министарства одбране и Војске Србије због чега је представљала важан ослонац Војске. Ограничења која су се огледала у финансијској и материјалној области, успешно су превазиђена добром организацијом рада, великом ефикасношћу, високим стручним знањем и искуством логистичког кадра.

Током  анализе истакнуто је да су бројне вежбе и извршавање задатака на обезбеђењу државне границе и у Копненој зони безбедности вишеструко потврдили ефикасност и спремност комплетног логистичког система Војске да испуни све обавезе и задатке који се пред њих постављају. Између осталог, наглашено је да се успешно реализују и уговори с руским компанијама везани за предекспортну припрему, ремонт и продужење века употребе авиона МиГ 29.   

  
Учесници анализе имали су прилику да, у холу Анекс сале Дома Гарде, погледају изложбу ремонтованих и модернизованих логистичких средстава и опреме који се користе у јединицама Војске Србије. Поред ремонтних завода из Крагујевца и Чачка и Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“, своје производе представиле су и приватне компаније с којима Војска Србије већ годинама веома успешно сарађује.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.02.2018
mp4 (78,24 MB)
Анализа