Министарство одбране Републике Србије
 
25.01.2018.

Кобре – најстарија противтерористичка јединица



Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са представницима удружења ветерана противтерористичке јединице, батаљона Војне полиције специјалне намене „Кобре“ и њиховим активним припадницима.

Повод за разговор био је велики јубилеј који ова јединица обележава 14. априла 2018. године – 40 година постојања.

Министар одбране Александар Вулин је рекао да ова јединица заузима посебно место у систему безбедности и одао је признање припадницима „Кобри“ на пожртвованости у обављању изузетно тешког и ризичног посла.

- Као најстарија противтерористичка јединица на просторима бивше Југославије, својим радом показали сте да сте способни да професионално и изузетно обављате најсложеније безбедносне задатке, пре свега безбедносну заштиту највишег војног и државног руководства, истакао је министар Вулин.

Председник удружења ветерана „Кобри“ Трифун Копривица, упознао је министра одбране са кратким историјатом јединице и удружења и изнео иницијативу да се 40 година постојања јединице обележи на примерен начин, као и да се одреди Дан јединице Кобре, по угледу на друге противтерористичке јединице.

Командант батаљона Војне полиције специјалне намене „Кобре“, потпуковник Владимир Ушљебрка нагласио је важност одржавања контаката са удружењем ветерана, што због неговања традиције и подизања морала у јединици, тако и због преношења драгоцених искустава старијих колега.

На крају састанка, министар Вулин је рекао да ће јубилеј јединице „Кобре“ бити обележен на одговарајући начин и да ће Министарство одбране и Војска Србије наставити са унапређењем услова живота и рада и опремањем наших најелитнијих снага.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.01.2018
mp4 (16,6 MB)
Кобре – најстарија противтерористичка јединица