Министарство одбране Републике Србије
 
27.10.2017.

Војну неутралност брани јака војска



Министар одбране Александар Вулин учествовао је данас на трибини „Војна неутралност“, коју је организовао Медија центар „Одбрана“ на свом штанду Београдског сајма на Међународном сајму књига. 

На трибини су, такође, учествовали и в.д. помоћника министра за политику одбране Милан Мојсиловић, помоћник министра спољних послова амбасадор Бранимир Филиповић, професор др Бранко Ракић са Правног факултета, а модератор трибине био је капетан Александар Петровић.

Министар Вулин је, том приликом, изјавио да је политика војне неутралности трајно и темељно опредељење државе Србије.

- Председник Републике Србије и врховни командант војске Александар Вучић веома темељно ради да се наша војна неутралност разуме и прихвати на свим тачкама света. И за такву политику ми имамо поштовање, али да би таква политика била могућа, потребно је да имамо снажну војску, потребно је да имамо војску која је снажан одвраћајући фактор и за кога сви разумеју и знају да се не исплати нападати Србију, и да би цена агресије на Србију и на њену војску била једноставно превисока  - нагласио је министар Вулин.

Управо због тога, према речима министра одбране, државно руководство Србије, на челу са председником Републике Александром Вучићем интензивно ради на побољшању материјалног положаја припадника Војске Србије.

- Очекујем, не само повећање плата, не само повећавање дневница, не само повећавање материјалних надокнада, већ и, врло брзо, излазак са пројектом масовне стамбене изградње, која ће за све припаднике безбедносног сектора омогућити да имају кров над главом и да њихове породице буду збринуте и сигурне, а онда ће и они бити и сигурни и збринути и поносни. Србија има као свој циљ, као своју политику и као своје трајно опредељење, политику војне неутралности и за то јој је потребна снажна, организована и задовољна војска – поручио је министар Вулин.

Медија центар „Одбрана“ на свом штанду сваког дана током трајања Сајма књига, у 18 часова, организује трибине на актуелне теме одбране и безбедности. Од 13 часова приказују се филмови ВФЦ „Застава филм“, од 16 часова су сајамске промоције нових издања, а од 17 часова дружење са ауторима и потписивање књига.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.10.2017
mp4 (54,13 MB)
Изјава министра одбране
27.10.2017
mp4 (61,05 MB)
Трибина о војној неутралности