Министарство одбране Републике Србије
 
25.10.2017.

Генерал Диковић посетио Сајам књига



Трећег дана 62. Међународног сајма књига, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, посетио је штанд Министарства одбране и Медија центра „Одбрана“.
 
Током посете штанду МЦ „Одбрана“, генерал Диковић је истакао значај ове културне манифестације за Србију.
 
 - Сајам књига који траје већ годинама, а надам се да ће тако бити и убудуће, показатељ је интелектуалне снаге ове земље, а од немерљиве је користи за све њене грађане који се и овако упознају са књижевним благом, нагласио је генерал Диковић.
 
Говорећи о наступу МЦ „Одбрана“ на Сајму књига, начелник Генералштаба је казао да постоји велики број издања међу којима има веома занимљивих дела за ширу читалачку публику, али и оних који ће бити од изузетне користи за официре, подофицире и војнике у Војсци Србије.
 
- Истакао бих приређен дневник министра војног из 1914. године, Душана Стефановића, дело које је по први пут пред читаоцима. Што се стручне литературе тиче, ту је обиље наслова, почев од „Теорије летења“ до „Преживљавања у природи“, а сва ова дела су право стручно благо, рекао је генерал Диковић.
 
Он је посебно поздравио присутне кадете Војне академије и Војне гимназије, интересујући се за њихове успехе и проблеме.
 
Посета на 62. Међународном сајма књига била је прилика начелнику Генералштаба и за обилазак осталих издавача, као што је Златиборски округ у сали „Борислав Пекић“, где је, коначно, српској публици представљено преведено дело „Кару“ Стива Тешића, великог америчког сценаристе и писца, оскаровца, рођеног у Ужицу.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.10.2017
mp4 (74,98 MB)
Генерал Диковић посетио Сајам књига