Министарство одбране Републике Србије
 
18.10.2017.

Генерална проба приказа „Слобода 2017“ на аеродрому Батајница



Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, присуствовали су данас на батајничком аеродрому генералној проби приказа „Слобода 2017“.

Након увежбавања секвенци приказа, летачког програма и наступа руске акро-групе „Стрижи“, министар Вулин и генерал Диковић обишли су постројене учеснике приказа, као и тактичко-технички збор средстава наоружања и војне опреме у саставу Војске Србије.

Након успешно изведене генералне пробе, бригадни генерал Душко Жарковић, руководилац приказа „Слобода 2017“, истакао је да све припреме теку по плану.

- Све је спремно за приказ дела оперативних способности „Слобода 2017“ који ће на овом месту бити изведен у петак, 20. октобра, поводом обележавања ослобођења Београда у Другом светском рату. Данас смо присуствовали генералној проби и уверили се у спремност наших припадника за извођење тог приказа на коме ће учествовати више од 2.200 војника, 130 возила и 30 ваздухоплова – истакао је генерал Жарковић.

На Приказу дела оперативних способности Војске Србије „СЛОБОДА 2017“, на батајничком аеродрому 20. октобра 2017. године са почетком у 12 часова, јавности ће први пут бити представљени нови авиони МиГ-29 и савремена опрема војника по концепту 1500.

Уз авијацију Војске Србије, у летачком делу приказа учествоваће и руске акро-група „Стрижи“, а статички део приказа биће посвећен новим производима Одбрамбене индустрије Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.10.2017
mp4 (86,7 MB)
Генерална проба