Министарство одбране Републике Србије
 
30.08.2017.

Захвалница Братиславу Гашићу



Министар одбране Александар Вулин уручио је данас Специјалну захвалницу Mинистарства одбране директору Безбедносно-информативне агенције Братиславу Гашићу за његов лични допринос и ангажовање, који су довели до преноса оснивачких права и обавеза Музеја ваздухопловства – Београд на Републику Србију.

„У Музеју се налази истинско богатство, он је изузетан споменик историје који се више деценија налазио у нерешеном статусу. Уговором о преносу оснивачких права, потписаном 15. марта ове године са овлашћеним представницима оснивача некадашњег Музеја југословенског ваздухопловства, створени су услови да та институција постане власништво Републике Србије. Овим признањем желимо да се захвалимо Братиславу Гашићу на његовом труду и визији који су до тога довели. Министарство одбране ће се у будућности старати да се музејско благо сачува за генерације које долазе“, рекао је министар Вулин.

Музеј ваздухопловства – Београд биће од 1. јануара наредне године у власништву Републике Србије, а њиме ће руководити Министарство одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.08.2017
mp4 (88,38 MB)
Додела захвалнице