Министарство одбране Републике Србије
 
27.08.2017.

Београд је увек добар домаћин



Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас отварању кружне ауто трке „Награда Београда 2017“ на београдском Ушћу и рекао да наш град има разлога да буде веома задовољан тркама у престоници.
 
- Сваке године имамо све већи број такмичара из читавог региона, што говори да смо сваке године били све бољи домаћини, да се Београд показао у најбољем светлу и да је показао да је оно најдрагоценије и најбоље што можемо да  понудимо целом свету управо наша организованост, наши људи и наш Београд. Желим да све прође безбедно, да будемо сигурни, желим да деца која ово гледају, баш зато што уживају у овој брзини, да разумеју да то треба и морају да раде у контролисаним условима, да своју енергију и храброст усмере у спорт, а не да се играју на улицама. Ово је начин и да покажемо колико је Београд добар домаћин, али исто тако колико смо сви ми одговорни и колико ће ауто-мото спорт допринети управи и развоју наше земље, поручио је министар Вулин.
 
На данашњој спортској манифестацији, осим министра Вулина, присутнима су се обратили и градски менаџер Горан Весић, председник Ауто-мото савеза Србије (АМСС) Мирко Бутулија и шампион у том спорту Душан Борковић.

У трци учествује око 90 домаћих и такмичара из неколико земаља региона распоређених у пет дивизија, а на стази дужине 2.325 метара свака трка ће бројати 22 круга у којима могу да учествују максимално по 22 возила. Манифестацију организују АМСС, Спортски ауто и картинг савез Србије (САКСС), Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије и АМС Осигурање, уз покровитељство Града Београда.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.08.2017
mp4 (81,46 MB)
Изјава министра Вулина
27.08.2017
mp4 (88,37 MB)
Слика са догађаја