Министарство одбране Републике Србије
 
21.03.2017.

Посета високе делегације белоруског Државног војно-индустријског комитета



Са циљем унапређења војнотехничке сарадње Републике Белорусије и Републике Србије, у четвородневној посети Министарству одбране, налази се делегација Државног војно-индустријског комитета Белорусије.
Посета високе делегације белоруског Државног војно-индустријског комитета 
Посета високе делегације белоруске државне администрације је иницирана у току недавне посете председника Владе Александра Вучића и министра одбране Зорана Ђорђевића Белорусији, када су у циљу јачања укупних билатералних односа две земље договорени и наредни кораци на интензивирању војнотехничке сарадње.
 
Циљ посете је сагледавање наредних корака на формирању српско-белоруске Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу, након потписаног Споразума о војнотехничкој сарадњи.
 
Посета је започета пленарним састанком две делегације одржаним у Сектору за материјалне ресурсе, којим су председавали в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић и први заменик председника Државног војно-индустријског комитета Белорусије, Игор Михаилович Демиденко.

Посета високе делегације белоруског Државног војно-индустријског комитета 
У току посете предвиђен је и обилазак истраживачких, развојних и ремонтних установа Министарства одбране и Војске Србије и неколико компанија Одбрамбене индустрије Србије, ради сагледавања конкретних могућности за сарадњу на плану истраживања, развоја и производње НВО.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА