Министарство одбране Републике Србије
 
17.11.2016.

Састанак министра Ђорђевића и амбасадора Руске Федерације



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином.

Изражена је захвалност због руске принципијелне подршке нашим спољно-политичким приоритетима, уз напомену да водимо самосталну и независну спољну политику, уз бескомпромисну примену начела војне неутралности и уравнотеженог приступа развоју сарадње са свим страним партнерима, на бази међусобног уважавања и поштовања.

Током срдачног и отвореног разговора саговорници су исказали задовољство због постигнутог континуитета у развоју  сарадње у области одбране, која у потпуности прати стратешко партнерство и достигнути степен општих и политичких односа две државе.

Ово се посебно односи на вежбе „БАРС 2016“ и „Словенско братство 2016“, које су успешно реализоване током октобра и новембра ове године, а које имају несумњиви допринос јачању функционалних и оперативних способности Војске Србије.

Истакнуто је да ће у наредном периоду бити настављено интензивирање и других обострано прихватљивих видова сарадње, са посебним акцентом на развоју војно-техничке и војно-образовне сарадње.

Током разговора размотрена су и остала војно-политичка питања од значаја за две стране, што се пре свега односи на проблем мигрантске кризе, као и борбу против тероризма и других безбедносних изазова и претњи.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.11.2016
mp4 (18,62 MB)
Састанак