Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.12.2013.

Završena turneja ansambla „Stanislav Binički“



Poslednja dva koncerta u okviru decembarske turneje Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Manjifika održana su u slovenačkim gradovima Novo mesto i Nova Gorica, tokom vikenda. Karte za nastupe su rasprodate mesec dana ranije.

Posetioci u prepunom Kulturnom centru Janeza Trdine u Novom mestu i Velikoj dvorani Kulturnog doma u Novoj Gorici uživali su u muzici iz filma „Montevideo, Bog te video“, kao i u ostalim pesmama sa Manjifikovog novog albuma.

Publika je neumorno aplaudirala i pevala u glas „Bum bum“, „Zum zum kolo“, „Pinja kolada“, „Srpska posla“, „Pukni zoro“, „Ubiću te“, ~„I think“~ i „Halo gospodična“ od početka do kraja nastupa. Posle poziva na bis, „Binički“ i Manjifiko izveli su još tri pesme.

Major Mitrović oduševljen je reakcijom publike u Sloveniji i Italiji.

- I posle održanih sedam koncerata u okviru turneje, mogu da kažem da su nastupi sve popularniji. Ima sve više publike, a nekoliko koncerata je rasprodato i mesec dana ranije. Ovo je izuzetno bitno za Ministarstvo odbrane Republike Srbije što se predstavlja na ovakav način. Nastupi Ansambla u inostranstvu su prava reklama za naše ministarstvo i Srbiju uopšte, izjavio je dirigent „Biničkog“ koji je otkrio da je dolazak slovenačkog muzičara, i promocija muzike iz filma u Srbiji, moguća već početkom sledeće godine.

Manjifiko ne krije da je priželjkivao upravo ovakvu reakciju publike kada je planirao turneju s „Biničkim“.

- Iz iskustva znam da ljudi osete kada u nečemu uživam. I stalno se uzdam u to. Saradnja s Ansamblom je specijalna, i deluje kao neki eksperiment. Nikada ranije nisam komponovao i svirao uz filharmonijski orkestar, niti me je to zanimalo. Ali oni su me zanimali, jer imaju specijalan zvuk, drugačiji su, i u kombinaciji s mojim notama proizilazi nešto veoma dobro. Naravno, pronašli smo se i kao prijatelji, poštujemo se i funkcionišemo kao bend, istakao je Manjifiko i naglasio da željno iščekuje nastup pred publikom u Srbiji.

Muzičari su do sada zajedno nastupali i u Mariboru, Ljubljani, Murskoj Soboti, Celju i Trstu.