Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
13.09.2013.

Generalna proba promocije najmlađih oficira Vojske Srbije



Pred veliku državnu svečanost promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, večeras je ispred Doma Narodne skupštine održana generalna proba, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.

Svečanost počinje sutra, 14. septembra u 17.30 časova, a prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Nebojša Rodić, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

U prve oficirske činove biće promovisano 162 kadeta i kadetkinja iz Srbije i četiri pripadnika Vojske Crne Gore. Među najmlađim potporučnicima Vojske Srbije četvorica su završila vojne akademije u inostranstvu: Vazduhoplovnu akademiju u Sjedinjenim Američkim Državama, Tehničku akademiju i Kopnenu akademiju u Grčkoj i u Italiji akademiju Kopnene vojske.

Svečani stroj mladih oficira i kadeta Vojne akademije nadletaće avioni i helikopteri srpskog vazduhoplovstva, Garda će izvesti egzercir, a na svečanosti nastupaju i Reprezentativni orkestar Garde i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.