Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.10.2014.

Sastanak ministra Gašića i ambasadora Indonezije




Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasador Indonezije u Beogradu Semjuel Samson saglasni su da su politički odnosi dve zemlje dobri, i da postoji tendencija daljeg unapređenja.

Gašić i Samson istakli su da su klimatske promene u svetu, kao uzrok poplava koje su zadesile i Srbiju i Indoneziju, pokazale koliko je važno regionalno i globalno povezivanje u pružanju pomoći i otklanjanju posledica prirodnih katastrofa. Dvojica sagovornika razgovarala su i o aktuelnim političkim i bezbednosnim temama. Gašić je zahvalio na principijelnom stavu Indonezije i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Posle potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane 2011. godine, saradnja je intenzivirana, pre svega vojnoekonomska. Tema sastanka bila je i razvoj i unapređenje vojnomedicinske i vojnoobrazovne saradnje. Vojnomedicinska delegacija Indonezije ove godine je učestvovala na 3. Panevropskom vojnomedicinskom kongresu u Beogradu, a delegacija Univerziteta odbrane Indonezije posetiće Univerzitet odbrane u Beogradu u decembru i tom prilikom razmotriće se modaliteti školovanja i usavršavanja oficira.

Gašić je zahvalio ambasadoru Samsonu, koji završava mandat u Srbiji, na izuzetno uspešnom radu i zalaganju za unapređenje saradnje dve zemlje.

videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Пријем | FLV