Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.10.2012.

Susret ministra Vučića i ambasadora Indonezije Samsona



Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić razgovarao je danas s ambasadorom Indonezije u Beogradu Semjuelom Samsonom. U srdačnom i prijateljskom razgovoru pozitivno je ocenjen visok nivo bilateralnih odnosa i konstatovano da između dve zemlje ne postoje otvorena pitanja. Obostrano je izraženo zadovoljstvo što se Sporazum o saradnji u oblasti odbrane, koji je potpisan 2011. godine, uspešno realizuje i što doprinosi unapređenju vojne saradnje.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za podizanje odnosa na još viši nivo i konstatovao je da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti odbrane, ekonomije, ali i u drugim sferama. Vučić je zahvalio Ambasadoru Samsonu na podršci da Srbija dobije ugovor sa Indonezijom vredan 100 miliona evra za izvoz municije.

Vučić je pozvao ministra odbrane Indonezije da poseti Srbiju i obećao je da će izaslanik srpskog Ministarstva odbrane biti upućen u Džakartu do kraja ove godine.

Ambasador Samson je predstavio novog izaslanika odbrane Inonezije u Republici Srbiji. Naglašavajući interes Indonizije za unapređenje saradnje u svim oblastima, potvrdio je podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.