Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.04.2018.

Donacija televizora Vojnom zdravstvu



Načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr Uglješa Jovičić i generalna direktorka kompanije "Mozzart" Koviljka Lončar potpisali su danas na Vojnomedicinskoj akademiji Ugovor o donaciji televizora.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je zahvalio kompaniji "Mozzart" što je pokazala razumevanje za potrebe svih naših pacijenata i što je pokazala kako se ponaša društveno odgovorna kompanija.

- Ljudi koji ostvare profit ovde, među ovim ljudima, odlučili su da deo svog profita investiraju u kvalitet života svih svojih sugrađana. Na ovaj način, kvalitet života naših pacijenata će biti bolji i dani koji nikada nisu dobri i mnogo srećni kada se nalazite u bolnici, na ovaj način će ipak biti bolji i brže će i lakše proći. Na ovaj način, svi naši pacijenti će imati bolji kvalitet života i, uostalom, svi naši zaposleni će imati priliku da i na ovaj način pomognu svim našim pacijentima. Svaka naša bolnička soba biće opremljena jednim savremenim televizorom i nama će to svakako puno značiti, a više od svega značiće našim pacijentima – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije je najpoštovanija i najvoljenija institucija u našem narodu.

- Mnogo znači kada vidimo da nas i predstavnici poslovne zajednice prepoznaju, razumeju naše potrebe i žele da nam pomognu. Zahvaljujem se kompaniji "Mozzart" upravo na tome i što su ovu veliku i značajnu donaciju namenili baš Vojsci Srbije i namenili baš našim pacijentima i zaista bih voleo da se kao komapnija "Mozzart" društveno odgovorno ponašaju i mnoge druge kompanije – istakao je ministar Vulin.

Direktorka kompanije "Mozzart" Koviljka Lončar naglasila je da je reč o još jednoj društveno-odgovornoj akciji, koje ta kompanija praktikuje već dugi niz godina.

- Izuzetna nam je čast da smo imali priliku da pomognemo i ovoj instituciji i svakako nam je drago da nas je ova institucija prepoznala kao partnera. Zahvalila bih ministru odbrane Aleksandru Vulinu na svesrdnoj podršci da ovu akciju sprovedemo na najbolji mogući način, odnosno da televizore poklonimo zdravstvenoj instituciji Ministarstva odbrane – naglasila je direktorka Lončar.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Uglješa Jovičić zahvalio je komapniji "Mozzart" na vrednoj i važnoj donaciji od 400 televizora kojima će biti opremljene vojno zdravstvene ustanove širom Srbije.

- Za uspešno lečenje i dobro lečenje svih pacijenata važna je visoka stručnost, požrtvovanje i predanost, dobra medicinska oprema i dobri lekovi, ali je jako važno da napravimo dobar ambijent da napravimo okruženje koje će biti prijatno za pacijente dok borave u vojnozdravstvenim ustanovama i da se tako i što pre oporave – ocenio je pukovnik Jovičić, zahvanjujući kompaniji "Mozzart" što je prepoznala značaj i tog segmenta u lečenju pacijenata.

Kompanija "Mozzart", u okviru akcije donacije TV prijemnika zdravstvenim ustanovama širom Srbije, donirala je 400 televizora u vrednosti od oko 100.000 evra, Ministarstvu odbrane, što će biti dovoljno da se opremi čitavo Vojno zdravstvo.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.04.2018
mp4 (172,12 MB)
Izjava ministra Vulina
18.04.2018
mp4 (112,64 MB)
Izjava direktorke Koviljke Lončar
18.04.2018
mp4 (94,45 MB)
Izjava pukovnika Uglješe Jovičića
18.04.2018
mp4 (148,89 MB)
Obilazak