Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.10.2017.

Sastanak ministra Vulina i ambasadora Čepurina



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Ranka Živaka, obišli su danas aerodrom „Batajnica“ gde su smešteni novi avioni MiG-29 koje je donirala Ruska Federacija, a gde će se 20. oktobra obeležiti godišnjica oslobođenja Beograda.
 
Tokom današnjeg susreta ministra Vulina i ambasadora Čepurina konstatovano je da Ruska Federacija visoko ceni politiku vojne neutralnosti Republike Srbije.
 
Naglašeno je, takođe, da je Republika Srbija zahvalna na principijelnoj politici Ruske Federacije u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru Kosova i Metohije.
 
Ministar Vulin i ambasador Čepurin zajedno su istakli uspešnu bilateralnu vojnu saradnju dveju zemalja, a složni su i u oceni da su ukupni odnosi dve zemlje značajno unapređeni zahvaljujući međusobnom poverenju i ličnim odnosima predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.10.2017
mp4 (115,43 MB)
Sastanak