Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
11.08.2016.

Тенкисти Војске Србије пети на Тенковском биатлону




Екипа Војске Србије није успела да се пласира у финале „Тенковског биатлона“ на Међународним војним играма у Русији. Она се трећег полуфиналног дана, за место у финалу, надметала са екипама војски Русије, Азербејџана и Индије и показала велику борбеност и изражен такмичарски дух.

Према коначним резултатима, у финале су се пласирале Русија, Белорусија, Кина и Казахстан, а нашој екипи припало је високо пето место.

Према речима руководиоца тима Војске Србије за „Тенковски биатлон“ потпуковника Саше Тодорова, Србија је пету позицију изборила у конкуренцији 17 земаља које су се надметале у „Тенковском биатлону“ и напоменуо да је данашња трка била веома напета и узбудљива.

- Момци су дали све од себе иако смо имали проблема са техником, системом и наоружањем. Показало се да трка не зависи само од екипе – нишанџије, командира и возача, већ умногоме и од технике. У односу на прошлу годину она је била много лошије исправности те смо због пеха на техници морали да уведемо резервни тенк. Честитао бих момцима, пре свега на тешким и напорним припремама, а затим на свему што су овде показали, истакао је потпуковник Тодоров.

Главни тренер тима Војске Србије за „Тенковски биатлон“ и заменик руководиоца мајор Нинослав З. Ђуђић такође је честитао екипи и похвалио њихов напор и труд.

- Уз велику вољу, екипа није успела да се пласира у веома прижељкивано финале „Тенковског биатлона“. Сумирајући резултате, заузели смо пето место у конкуренцији бројних велесила, а победиле су нас земље које су се такмичиле на својим тенковима, са својом опремом и муницијом, рекао је мајор Ђуђић и напоменуо да су припадници наше војске остварили најбољи резултат од екипа које су снаге одмеравале на руској техници.

Финалу „Тенковског биатлона“ и церемонији затварања Међународних војних игара, 13. августа, присуствоваће и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.