Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
27.01.2016.

Војна гимназија обележила Светог Саву



Војна гимназија обележила Светог Саву Војна гимназија данас је, заједно са Спортском гимназијом, обележила школску славу - Савиндан, у част Светог Саве, утемељивача образовања и првог српског архиепископа.

Славски колач су, у присуству помоћника министра одбране за људске ресурсе Милоша Јанковића, ректора Универзитета одбране генерал- мајора Младена Вуруне и начелника Војне академије генерал-мајора Горана Зековића, секли војни свештеници и парох храма Светог Архангела Гаврила Јован Бабић, некадашњи ђак генерације Војне гимназије.

Начелник Војне гимназије, пуковник Мирослав Гвозденовић је истакао да је част данас Војна гимназија обележила Светог Саву позвати ученике и наставнике да поносно наставе да корачају путем који је трасирао утемељивач српске државе, цркве и школе Свети Сава.

- Он се издигао умом, али и срцем, до самог божанског престола, и обавезао нас на неговање честитости, поштења и правих вредности, врлина које су и њега красиле, рекао је начелник Војне гимназије и додао да нит светосавске културе мора остати непрекинута, како би оснаживала нашу наду за срећнију будућност.