Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
01.01.2016.

Обилазак базе Источни Мојстир




Припадници Прве бригаде Копнене војске ангажовани су на пословима обезбеђења административне линије и контроли Копнене зоне безбедности у Одсеку Север и тај посао обављају непрекидно без обзира на новогодишње празнике.

Првог дана 2016. године наше војнике традиционално су обишли министар одбране Братислав Гашић у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, начелника Управе за оперативне послове ГШ генерал-мајора Војина Ч. Јондића и команданта Прве бригаде Копнене војске бригадног генерала Жељка Петровића.

 Ове године министар је посетио базу Источни Мојстир, једну од осам које се налазе у Одсеку Север, близу истоименог српског села у општини Тутин на надморској висини од 1120 метара. Ово је једна од бројних база у којима су ангажовани припадници Војске Србије који заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова обезбеђују административну линију према КиМ. 

Командант тог одсека мајор Владан Коларић каже да је база Источни Мојстир специфична по томе јер је издвојена од свих осталих и налази се на крајњем десном крилу Одсека Север. Командир базе је мајор Милан Грковић.

Министар одбране је припадницима Базе пожелео срећну нову годину и успешан рад.