Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
25.12.2023.

Састанак министра Вучевића са амбасадорком Туниса Амари



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадорком Републике Тунис у Београду Имен Лажили Амари.

Министар Вучевић истакао је да је сарадња две земље добра и указао да постоји потенцијал за јачање сарадње у области одбране, која би допринела и унапређењу укупних односа Србије и Туниса.

Он је захвалио на принципијелном и конзистентном ставу Републике Тунис у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. „Косова“, као и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Министар одбране је рекао да се Србија залаже за очување територијалног интегритета и суверенитета свих чланица Уједињених нација, доследно поштовање међународног права, очување мира и стабилности, као и развијање односа са другим државама на темељу равноправности и узајамног уважавања.

Амбасадорка Амари истакла је да су традиционално пријатељски односи две земље квалитетна основа за развој сарадње у области одбране.

Она је указала да постоји простор за успостављање сарадње у областима од заједничког интереса, изразивши наду да ће током свог мандата у Србији допринети додатном развоју свеукупне сарадње две земље.

Саговорници су истакли опредељење за успостављање и развијање сарадње на различитим пољима у области одбране, тежишно војноекономске, војнообразовне и војномедицинске, као и на пољу војног спорта.