Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
27.03.2023.

Састанак помоћника министра Бандића са државном министарком немачке Савезне покрајине Хесен



Помоћник министра одбране за политику одбране Предраг Бандић састао се данас са државном министарком за савезне и европске послове Савезне покрајине Хесен Луцијом Путрих.

Током разговора, Бандић је нагласио да је билатерална сарадња између две земље развијена, као и да је тежња Министарства одбране Републике Србије да интезивира сарадњу у области одбране на свим пољима укључујући и наставак дијалога на високом нивоу.

Према његовим речима, Министарство одбране активно је у остваривању спољнополитичког приоритета Републике Србије - чланства у Европској унији, као и да стратешко опредељење о војној неутралности не представља препреку за сарадњу и остварење добрих односа са свим заинтересованим странама.

Државна министарка Путрих сагласила се са оценом о значају европских интеграција земаља Западног Балкана ради успостављања трајног мира и стабилности у том делу Европе. Она је, такође, захвалила на упознавању о ангажману Министарства одбране и Војске Србије у регионалним иницијативама, заједничкој безбедносној одбрамбеној политици и мисијама Европске уније.