Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
27.03.2023.

Успех припадника Војске Србије на 30. Новосадском полумаратону



На 30. Новосадском полумаратону, одржаном уз рекордан број учесника из двадесетак земаља, припадници Војске Србије су, као и претходних година, остварили запажене резултате.

Војни службеник Миливоје Јововић из Техничког опитног центра Војске Србије победник је главне трке Новосадског полумаратона. Он је стазу дугу 21 километар претрчао за 1 сат 14 минута и 58 секунди.

У категорији жена друго и треће место у полумаратону заузеле су војни службеник Тијана Кабић из Првог центра за обуку и потпоручник Јелена Сарић из Речне флотиле Војске Србије.

У трци на 10.5 километара у женској конкуренцији најбржа је била војни службеник Наташа Ћулафић, док је у штафетној трци прва била екипа Речне флотиле Војске Србије, испред кадета Војне академије и припадника Жандармерије.

Припадници Војске Србије активно учествују на бројним домаћим и међународним такмичењима и по правилу постижу одличне резултате. То је одраз велике пажње која се у Војсци Србије поклања физичкој обуци у жељи да се створи физички способнији борац који има већу отпорност и лакше подноси напоре и потешкоће током извршења задатака.