Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
16.03.2023.

Састанак министра Вучевића са амбасадором Словеније Бергантом



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Републике Словеније у Републици Србији Дамјаном Бергантом.

Том приликом, министар Вучевић истакао је да сарадњу две земље карактеришу добри односи са тенденцијом даљег развоја и изразио уверење да ће такав тренд бити настављен и у наредном периоду. Односи две земље, рекао је министар Вучевић, пружају могућност и простор за унапређење сарадње у области одбране на начин да она одражава обостране интересе.

Он је истакао да је предстојећи сусрет на министарском нивоу у Љубљани прилика за размену мишљења о односима у области одбране и перспективама даљег развоја.

Амбасадор Бергант, током данашњег сусрета истакао је подршку Словеније у процесу приступања Србије Европској унији. Словенија, како је нагласио, опредељена је за јачање сарадње у области одбране две земље, посебно за наставак вишегодишње сарадње у области архивске грађе.

Амбасадор Словеније нагласио је да, осим билатералне, постоји и веома успешна сарадња две државе и војске у оквиру Балканских војномедицинских снага, „Грац формата”, „Централноевропске одбрамбене сарадње - CEDC” и других регионалних иницијатива.