Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
10.02.2023.

Министар Вучевић присуствовао обележавању 100 дана рада Владе Републике Србије



Седница Владе Републике Србије, на којој је председница Владе Ана Брнабић, у присуству министара у Влади, представила резултате у првих 100 дана рада, одржана је данас у Лебану. Обележавању 100 дана рада Владе присуствовао је потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић.

Премијерка Брнабић, том приликом, сумирала је да су досадашњи период обележиле четири велике целине, али и сталне провокације, напади на Србе на Косову и Метохији и тешки дани које је на себи изнео председник Републике Србије Александар Вучић, а који су се свако одразили на рад Владе.

Говорећи о војсци, премијерка Брнабић је истакла да је 1.612 кандидата упућено на добровољно служење војног рока и обуку за резервне официре што је набољи резултат у последњих пет година.

Прва целина, истакла је премијерка Брнабић, односила се на буџет, додајући да зна да ће неко рећи да буџет није највећи успех, али је нагласила да је то оно од чега зависи даљи раст и развој Србије, као и животни стандард и колико има инвестиција.

"Важно је какав је буџет и да је развојни упркос свим изазовима са којима се суочавамо и ми и свет", рекла је Брнабић и нагласила да је то буџет који омогућава раст стандарда грађана, раст пензија.

Друга велика целина је енергетика, односно, то како смо се суочили са светском енергетском кризом, рекла је Брнабић и нагласила да је то оно чему се Влада јако посветила.

"Трећа велика целина је владавина права и привођење процеса уставних реформи које смо и јуче закључили усвајањем читавог низа правосудних закона, а четврта је стална нестабилност, сталне провокације, напади на Србе на Косову и Метохији и тешких 100 дана које је на себи изнео председник Александар Вучић који су се свако одразили на рад Владе", подвукла је председница Владе.