Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
22.12.2022.

Министар Вучевић обишао мултимедијалну изложбу о Милеви Марић



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је вечерас у Новом Саду поставку мултимедијалне изложбе о животу и раду Милеве Марић Ајнштајн. Реч је о интерактивној изложби „Милева“ инспирисаној блиставим умом познате физичарке, а која је приказана кроз уметничку призму аутора др Душана Јововића.

Заједно са министром Вучевићем изложбу су обишли министарка културе Маја Гојковић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и директорка Музеја града Новог Сада Весна Ивковић.

Уметничка изложба настала је креативном употребом најмодернијих технологија, нових медија, 3Д анимација, дигиталног звука, холограма и није класична документарна историјска поставка која говори о лику и делу наше велике физичарке већ највећим делом почива на уметничким инсталацијама које унутар новог за ову прилику дизајнираног простора Музеја града Новог Сада посетиоце уводи у сам центар дешавања.

Унутрашњу архитектуру истакнути уметник осмислио је тако да је кретање посетилаца условљено сценографским зидовима који чине нови магичан интерактиван простор. Осим ове поставке Јововић је и аутор познате изложбе посвећене одбрани од НАТО агресије 1999. године  “Одбрана 78”.

Мултимедијална изложба о Милеви Марић Ајнштајн званично ће бити отворена за све посетиоце 31. децембра.